Jalkapallomatka Englantiin

Englannin valioliiga, eli Premium League, on maailman suurin ja seuratuin jalkapalloliiga. Britit ovatkin tunnettuja jalkapallofanituksestaan, joten ei ole ihmekään, että tunnelma peleissä on niin ainutlaatuinen, että ihmiset ovat valmiita matkustamaan paikan päälle pidempääkin. Futismatka Englantiin on myös suomalaisille jalkapallofaneille suuri unelma.Esimerkiksi yhden maailman suosituimman joukkueen, Liverpool FC:n, pelit ovat varmasti jokaisen jalkapalloharrastajan toivelistalla. Mitä tämän haaveen toteuttaminen sitten vaatii? Miten järjestää lennot ja yöpyminen ja mistä voi ostaa liput? Onko se niin kovin kallista? Lue tämä lyhyt opas Englantiin matkustamiseen, ja ehkä sinäkin saat inspiraation ja rohkeutta toteuttaa unelmasi. Englanti on kaunis maa kaikin puolin, joten lyhyestäkin reissusta saa paljon irti.

Englantiin matkustaa nopeasti ja mukavasti suoraan Helsingistä

Englantiin on suhteellisen helppoa ja nopeaa matkustaa Suomesta, eikä matkaa ole hinnallakaan pilattu. Jos suuntaat Liverpoolin kotikatsomon kentille, käytännössä helpoin tapa on matkustaa lentokoneella Lontooseen, ja jatkaa sieltä julkisilla kohti Liverpoolia. Jos pitkät välimatkat julkisilla eivät innosta, Liverpoolia lähinnä oleva lentokenttä löytyy Manchesterista, josta pääsee kätevästi suoraan Liverpooliin runsaassa puolessa tunnissa puolen tunnin välein kulkevalla express-junalla. Lennot Englantiin voi saada ajoissa varaamalla reippaasti alle satasella, joten kovinkaan hintavaksi matka ei oikeastaan tule. Myös julkisten käyttäminen kohteessa on suhteellisen edullista, sillä Englannissa ei ole kovinkaan tavatonta, ettei ihmisillä ole lainkaan omaa autoa, vaan liikutaan vallan julkisen liikenteen varassa paikasta toiseen.

Entä asuminen?

Tuskin suunnittelet reissustasi vain edestakaista, yhden päivän mittaista pikavisiittiä. Tarvitset siis myös kohteessa asuinpaikan. Onneksi Liverpoolin alue tarjoaa runsaasti laadukkaita hotelleita, ja pienemmällä budjetilla matkustava voi majoittua vaikkapa tyypilliseen englantilaiseen bed and breakfast -majapaikkaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että parhaat paikat varataan etukäteen, joten ajoissa liikkeellä oleminen palkitaan. Kannattaa myös varata paikka mahdollisimman läheltä stadionia, jotta liikkuminen paikalle sujuu joutuisasti. Hotellilta on mukava siirtyä suoraan pelin tiimellykseen kokemaan tuo mahtava tunnelma. Muista myös, että fanivaatteet ovat olennainen osa täydellistä englantilaista pelikokemusta! Laadukkaat merkit, kuten Samdodds, tarjoavat sinulle juuri mieleisesi pelipaidat, jotka kruunaavat kokemuksen. Kun varustus on kohdillaan, ei muuta kuin kohti Englantia!