Liverpoolin vieraspelit

Englannin Valioliigassa pelaava Liverpool FC on eräs englantilaisen seurajalkapalloilun menestyneimmistä joukkueista. Anfieldin stadionilla kotiottelunsa pelaavalla Liverpoolilla on maailmanlaajuisesti kannattajia jo lähes 600 miljoonaa, ja seuran kannatus on ollut Suomessakin vankkumatonta jo lähes 50 vuoden ajan. Liverpool porskuttaa tällä hetkellä Valioliigan kärjessä, jossa joukkueen nousukiito onkin ollut huimaa viime vuosina. Valioliigamestaruus on kuitenkin jäänyt vielä odottamaan itseään.Keväällä 2019 joukkueen kannattajat saivat kuitenkin roppakaupalla iloitsemisen aihetta joukkueen voitettua Mestarien liigan (https://yle.fi/urheilu/mestarien_liiga) mestaruuden. Liverpoolin Valioliigakauden odotetuimpia vierasotteluita ovat Evertonin vieraana pelattava Merseysiden derby sekä arkkivihollisen Manchester Unitedin kotikentällä käytävä punaisten ja punaisten paholaisten kamppailut. Seuraavan Mestarien liigan vieraspelinsä joukkue pelaa Atletico Madridin kotikentällä helmikuussa.

Millaisissa pelipaidoissa Liverpool pelaa?

FC Liverpoolin tärkeimpiä symboleita on sen legendaarinen kokopunainen peliasu. Joukkuehan tunnetaan myös nimellä “The Reds”, eli yksinkertaisesti “punaiset”. Joukkueella on ollut tämä samankaltainen tummanpunainen peliasu jo kymmeniä vuosia tarkemmin sanottuna vuodesta 1964 lähtien. Liverpoolin ensimmäiset asut olivat itseasiassa sinisiä, mutta punaiset paidat tulivat kuvioihin jo vuonna 1896. Tuolloin pelaajien shortsit olivat kuitenkin valkoiset. Vierasottelunsa Liverpool puolestaan pelaa kokovalkoisessa asussa, josta löytyy pieniä punaisia yksityiskohtia. Esimerkiksi pelaajien nimet ja numerot on merkitty vieraspeliasuun punaisella. Liverpoolilla on lisäksi olemassa kolmaskin peliasu, jota käytetään silloin kun vastustajajoukkueen asujen voidaan katsoa olevan liian lähellä normaalin peliasun värejä. Liverpoolin kolmas asu on väritykseltään mustanharmaa.

Mistä voin hankkia Liverpoolin vieraspaidan?

Liverpoolin pelipaitoja niin koti- kuin vieraspeleihinkin myydään luonnollisesti useissa paikoissa sekä Suomessa että ulkomailla. Lähes kaikkien suurempien seurojen pelipaidat ovat kuitenkin eräs valtavien piraattimarkkinoiden valmistetuimmista tuotteista. Mikäli et halua itsellesi halpaa kopiota vaan kunnollisen aidon tuotteen, kannattaakin olla erityisen tarkkana sen suhteen, mistä pelipaitasi hankit. Kopiot ovat usein huonolaatuisia ja esimerkiksi pelaajien nimet myös saattavat usein sisältää hupaisia kirjoitusvirheitä. Lisäksi saatat piraatteja ostaessasi tukea rikollisliigojen toimintaa. Kun haluat tilata itsellesi ikioman ja varmasti autenttisen Liverpoolin vieraspelipaidan, voit ostaa sen täältä Pohjoismaiden suurimmasta Liverpoolin fanituotekaupasta. Myynnissä olevat tyylikkäät New Balance -pelipaidat vieraspeleihin ovat pääväriltään valkoiset ja luonnollisesti varustettu myös Liverpoolia symboloivalla Liverbird-linnulla.